Ouders
Schoolgesprekken |
Aan het begin van het nieuwe schooljaar bieden wij alle ouders van kinderen van de voorschool tot en met groep 8 digitaal een informatieboekje aan met de lesstof van het schooljaar en informatie die specifiek bij het schooljaar hoort.
Enkele jaren geleden hebben we zogenaamde “startgesprekken” ingevoerd en dat bevalt goed. Voor de herfstvakantie nodigen wij u en uw kind hiervoor uit. Het doel van het startgesprek is om vanaf het begin contact, vertrouwen en verbondenheid te creëren tussen school, kinderen en ouders. Uit het gesprek kunnen afspraken voortvloeien over begeleiding van het kind, zodat ouders, kinderen en leerkrachten weten wat ze van elkaar kunnen verwachten en waaraan het komende jaar gewerkt wordt. Ook met ouders van kleuters die gedurende het schooljaar instromen, houden wij een startgesprek.
Daarnaast verwachten wij u nog op twee momenten voor een gesprek van een kwartier, waarbij we praten over de ontwikkeling van uw kind.
De schoolgesprekken in de groepen 1-2 worden gekoppeld aan de KIJK-registratie (januari en juli). Daarnaast vinden er in november gesprekken plaats op verzoek van leerkracht of ouders.
Groep 3 heeft de schoolgesprekken in november en maart. De gesprekken in juli vinden plaats op verzoek van leerkracht of ouders.
Groep 4 t/m 7 heeft de schoolgesprekken in (indien gewenst) november, en in maart en juli.
In groep 8 vinden schoolgesprekken plaats in november. En nog een keer in februari om te komen tot een advies voor de keuze van het voortgezet onderwijs.
Naast deze vaststaande contactmomenten, onderhoudt de leerkracht frequenter contact met ouders van wie de kinderen in aanmerking komen voor extra begeleiding op wat voor gebied dan ook. Ouders kunnen te allen tijde een afspraak maken met de leerkracht om over hun kind te praten.
In november worden geen rapporten meegegeven, maar er zijn dan alleen gesprekken met ouders die dat wensen. Het kan ook zijn dat de leerkracht het nodig vindt om u uit te nodigen.
Tijdens de schoolgesprekken worden in de groepen 3 t/m 8 ook de rapporten besproken en nader toegelicht.
Wanneer de gesprekken plaatsvinden, staat op de kalender. Enige weken van te voren, ontvangt u van ons bericht en dan kunt u zelf uw afspraak plannen via de digitale gesprekplanner in onze app.
► Log direct in op de schoolgesprekplanner
Ouderraad |
Onze ouderraad bestaat uit circa tien ouders en twee leerkrachten. De taken van de ouderraad zijn:
- het organiseren van alle grote feesten en activiteiten op school, zoals Sinterklaas, kerstfeest, carnaval en het eindfeest
- het mede-organiseren van de themadag voor de kleuters en de schoolreizen voor groep 3 t/m 7
- het beheren van de ouderbijdragen, waarover verantwoording wordt afgelegd in het jaarverslag
- het organiseren van de komst van de schoolfotograaf
- het faciliteren van diverse sportevenementen en andere grote en kleine activiteiten.
Meer inhoudelijke informatie over de ouderbijdrage en activiteiten van de ouderraad kunt u vinden in onze schoolgids, paragraaf 7.16.
Klik hier voor verslagen van vergaderingen van de ouderraad:
► Klik hier voor het jaarverslag van de ouderraad van 2022-2023 en de begroting van 2023-2024
► Klik hier voor het jaarverslag van de ouderraad van 2021-2022 en de begroting van 2022-2023
► Klik hier voor het jaarverslag van de ouderraad van 2020-2021 en de begroting van 2021-2022
► Klik hier voor het jaarverslag van de ouderraad van 2019-2020 en de begroting van 2020-2021
Ouderbijdrage |
De ouderbijdrage bedraagt 32 euro per kind. U ontvangt via de schoolapp en via de mail een betaalverzoek om de ouderbijdrage te betalen. We sturen deze twee keer toe omdat we hebben gemerkt dat bij sommige ouders het bericht niet binnenkomt in de schoolapp.
De ouderbijdrage is in principe een vrijwillige bijdrage. De ouderraad rekent echter wel op uw bijdrage en begroot hiermee de activiteiten en aanschaf van middelen voor het schooljaar.
Ouderraad OBS Rubenshof
0162 452361
penningmeester@obsrubenshof.nl
Medezeggenschapsraad |
De MR praat over alles wat met de school te maken heeft. Van nieuwe lesmethodes en de groepsindeling tot huisvestingszaken en bijvoorbeeld uitbreiding of fusie van de school. Verder komt elk onderwerp aan de orde waarvan u vindt dat dat belangrijk is. De MR praat niet alleen mee, maar geeft ook (gevraagd of ongevraagd) adviezen aan de directie en beslist mee. De onderwerpen, waarbij de MR instemmings- of adviesrecht heeft, zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS).
De MR bestaat uit vier uit en door het team gekozen teamleden, en vier uit en door de ouders gekozen ouders. De directeur is als adviserend lid aanwezig tijdens de MR-vergaderingen.
De MR’en van de scholen worden vertegenwoordigd in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van alle onder Delta-onderwijs ressorterende basisscholen in Oosterhout. Ook de rechten van de GMR zijn vastgelegd in de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS). De GMR geeft (gevraagd en ongevraagd) adviezen aan het bestuur.
De zittingsperiode van de MR-leden is drie jaar en ieder schooljaar vinden er verkiezingen plaats, in verband met het getrapt aftreden van de leden.
Voor een goed functionerende MR zijn uw meningen, vragen, op- of aanmerkingen over kleine of grote schoolse zaken onmisbaar. U kunt uw vragen stellen in de vergaderingen die openbaar zijn en waar u ook zonder directe reden altijd welkom bent. U kunt ook via school contact opnemen met één van de MR-leden. Jaarverslagen en notulen van de vergaderingen zijn door ouders op te vragen bij de MR.
Buitenschoolse opvang |
Elk schoolbestuur is verplicht aan de ouders een vorm van buitenschoolse opvang voor hun kind(eren) aan te bieden. Delta-onderwijs heeft een overeenkomst afgesloten met de Stichting Kinderopvang Oosterhout (SKO), om voor onze basisscholen opvang aan te bieden. Het aanbod betreft voorschoolse opvang (tussen 7.00 en 9.00 uur), naschoolse opvang (tussen einde schooltijd en 18.30 uur) en vakantieopvang (tussen 7.00 en 18.30 uur).
Als u van dit aanbod gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met SKO, telefoonnummer 0162 450322. Met deze organisatie sluit u ook een overeenkomst af waarin de afspraken met betrekking tot de opvang van uw kind worden vastgelegd. Voor de kosten van de opvang kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.
De kinderen van de Rubenshof worden opgevangen op twee locaties.
Dommelbos, Kevelaar 4, 4907 KW Oosterhout, 0162 466427
Schokio 3, Kruidenlaan 32, 4907 AB Oosterhout, 0162 423916
► Alle informatie vindt u op www.kinderopvangoosterhout.nl